Optimizare SEO ce este? Cum se face Optimizare SEO

Optimizare SEO ce este? Cum se face Optimizare SEO

Optimizare SEO

Cum sa ajungi in prima pagina Google este o intrebare pe care multi si-o pun. Multi incep, la indrumarea unor mari specialisti SEO, cu un site facut in viteza si reclame Google Adwords cat cuprinde. Rezultatele sunt bune atat timp cat reclamele platite sunt active iar dupa incetarea reclamelor vizitele dispar.  In urmatoarele randuri o sa incerc sa va explic ce este de facut pentru a putea ajunge in primele cautari pe Google.

1. In primul rand trebuie sa cumparam un domeniu. Alegerea domeniului este un lucru important, dar nu un lucru capital, cum exagereaza unii. Numele domeniului trebuie sa fie scurt, cu impact si cat mai usor de retinut. Unii recomanda ca domeniul sa cuprinda un cuvant cheie… eu nu zic ca este gresit, dar ce ne facem cand avem un cuvant cheie foarte folosit, cum am avut un client cu domeniu www.formatienuntabucurestiteleon.ro. Eu nu zic ca nu ajuta la optimizarea SEO dar nu poti pune un asemenea nume la un site pentru ca nu-l va retine nimeni. Oricum clientul respectiv este in prima pagina Google. Eu de exemplu recomand ca domeniul sa fie numele firmei, chiar daca este mai greu de optimizat, este mai profesional.

2. Crearea unui site web este un alt lucru foarte important. Site-ul trebuie sa arate bine si aici ma refer la culori placute, scris usor de citit, informatii usor de accesat, si bine structurat. Site-ul trebuie sa se incarce instant ca daca nu vizitatorul paraseste inainte de a se incarca.

3. Textul site-ului trebuie scis in asa fel incat, daca noi vrem sa ne gasesasca lumea pe Google dupa „curierat rapid”, cuvintele cheie alese de noi sa se gaseasca in text cam in procent de 5% la un text mic si 1-2% la un text foarte mare. Un site fara text este foarte greu de optimizat Google.

4. Dupa ce avem domeniul, site-ul gata facut putem trece la Optimizare SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare sau mai bine zis pentru Google). Cam toti web-desinerii fac cateva lucruri pe care Google nu le aprecieaza. Primul lucru in materie de optimizare SEO este ca toate adresele paginilor sa se cheme www.exemplu.ro/curierat-rapid-servicii.ro si NU www.exemplu.ro/servicii.ro.

5. Pozele din site toate au un nume, iar un web-designer pentru a-i fi mai usor le denumeste ceva de genul ap1, ap1s, serv1, serv2 etc. Tot ce trebuie facut e ca numele lor sa contina cuvintele cheie ale Dvs. Ele trebuie redenumite cam ceva de genul curierat-rapid-ap1.jpg, firma-curierat-rapid-ap2.jpg etc.

6. Alt tag gasim cam la toate pozele din site si trebuie sa avem cuvinte cheie. EX: <img src=”images/firma-curierat-rapid-ap2.jpg” alt=”firme curierat rapid

7. Creare unui cont google Webmaster Tools de unde cu putina pricepere putem face multe lucruri folositoare pentru Optimizare SEO.

8. Creare etichete title, keywords, description pe fiecare pagina in parte. Atente, acestea nu trebuie sa fie identice, trebuie sa fie in concordanta cu textul din pagina, si sa nu fie lungi. EX: eticheta title nu trebuie sa fie mai lunga de 60 caractere.

9.Creare fisier robots.txt, sitemap.txt.

10. Adaugare la google maps locatia fizica a Dvs, cu link si toate informatiile.

11. Creare pagina Facebook si invitarea tuturor prietenilor sa aprecieze.

12. Inserarea in semnatura Dvs de pe diverse forumuri a unei „reclame nevinovate” a unui link cu site-ul Dvs, acolo unde este permis. Zic acest lucru pentru ca este reclama gratuita si aduce trafic real ceea ce duce la o pozitionare cat mai buna in Google. Multi critica acest tip de reclama si zic ca Google penalizeaza astfel de practici. Va garantez eu ca functioneaza perfect.

13. Inscrierea in directoare un lucru iar controversat. Puteti inscrie site-ul in directoare dar mare atentie la descrieri pentru ca nu le mai puteti schimba.

14. Dupa vreo 2-3 saptamani dupa ce ati factut toate acestea puteti vedea primele si cele mai importante schimbari. Site-ul Dvs va urca in Google in functie de cat de bine v-ati facut treaba. Acum puteti incepe si o campanie Adwords pentru un plus de vizite. Un lucru este foarte clar, pentru ca un site sa fie intr-o pozitie cat mai buna in Google, trebuie bine optimizat la nivel de pagina apoi ii trebuie vizite reale pentru ca Google sa-i acorde credibilitate si sa-l pozitioneze cat mai bine.

Pentru cei care nu au habar de cum se face ce am scris mai sus, pot apela cu incredere la serviciile noastre de Optimizare SEO

Comments are closed.